Гръцките арбитри и официални лица обявиха, че няма да ръководят двубоите от Суперлигата през уикенда в знак на протест срещу опасните според тях условия на труд. Гръцкият футбол бе помрачен от проблеми с публиката, както и от обвинения в корупция и уреждане на мачове, които разпалиха недоволството и доведоха до намаляване на посещаемостта на срещите в страната.

Реферите в Гърция често са мишена на атаки от запалянковците. Домовете и превозните средства на някои съдии станаха обект на палеж. През ноември магазинът на арбитъра от Атина Андреас Гамарис бе подпален.

Преди дни, друг рефер, Тасос Папапетру потвърди, че е получил смъртни заплахи, след като е ръководил двубой от футболната Суперлига.

"През последните години гръцките и чуждестранните съдии бяха постоянна мишена, боксова круша и изкупителна жертва при прехвърляне на различни отговорности. Съобщения, които остават ненаказани. Става дума за тормоз, заплахи, вербални и физически атаки. Това са само част от проблемите ни", казаха съдиите от Суперлигата в писмо до централната съдийска комисия и Гръцката футболна асоциация.

Президентите на клубовете внасят допълнително напрежение и редовно коментират конкретни съдии преди и след края на срещите. Капитанът на българския национален отбор Кирил Десподов носи екипа на ПАОК Солун, който е втори във временното класиране.