Новият кмет на Пазарджик - Петър Куленски, обяви по колко лева е отделяла общината за издръжка на футболния и волейболния тим на Хебър. Волейболната гордост на града е струвала около 350 000 лева на месец, докато финансирането на футболния клуб е излизало с около 50 000 лева по-малко. Общата сума от бюджета, която е трябвало да бъде давана за двата спортни клуба, е около 5,5 милиона лева до месец август. 

"Не вярвам на информацията, че общината е спряла парите за спорт след моето встъпване в длъжност. Месеци преди това парите за клубовете не са били превеждани или не са били превеждани в съответните размери, в които общината се е била ангажирала. Когато се срещнах с волейболния Хебър малко след балотажа, научих, че играчите и треньорският щаб не са получавали заплати от август месец насам. Може би и това е причината те да искат да напуснат, защото не са получавали възнаграждения за месеците септември и октомври, когато знаете кой е бил кмет на община Пазарджик. Селекцията е била правена без предварително да е било обезпечено финансирането на отбора, което противоречи на схващанията ми как трябва да се бюджетира и как трябва да се поемат ангажименти към състезатели, техните семейства и спортно-техническото ръководство", коментира Куленски.

"Като човек, който е дал целия си живот на спорта, искам да помагам на спорта. Но кажете ми - как ще стане това, след като само за следващите 10 дни ние трябва да разплатим спешно 2,5 милиона лева, а по запорираните сметки на общината има не повече от 100 хиляди лева в момента. Питам се кое е по-належащо - да се чистят улиците и да се събира боклукът или да дадем пари за заплати на професионални спортисти, които понякога са в размер от по няколко десетки хиляди лева на месец", заяви градоначалникът на Пазарджик.