Директорът на  Мосад Дейвид Барнеа е отлетял за Доха, за да се срещне с катарския премиер Мохамед бин Абдулрахман бин Джасим Ал Тани, за да обсъдят окончателните подробности по сделката за заложниците, която трябва да влезе в сила утре сутринта (23 ноември), съобщава израелският новинарски сайт Walla.

Според арабски източник на израелската медия, запознат с подробностите, посещението на Барнеа в Катар показва, че все още има "свободни краища", които Израел иска да свърже, въпреки че страните официално са одобрили сделката. 

Очевидно остават въпроси относно механизма, чрез който ще бъдат освободени заложниците, както и началото на примирието. От ХАМАС са съобщили, че примирието ще започне в 10 часа сутринта (съвпада с българското), докато израелската страна все още не е съобщила официално конкретни параметри на сделката.

Израелски служител е потвърдил началния час в 10 сутринта пред CNN, но друг е заявил пред Walla, че това ще бъде финализирано едва на срещата в Доха.

Към Барнеа ще се присъедини и Нитзан Алон, който е запознат с досиетата на заложниците. Майорът от резерва Нитзан Алон и Барнеа през последните седмици са участвали в преговорите по сделката за освобождаването на отвлечените. Израелски високопоставен служител е отбелязал, че двамата пътуват, за да се уверят, че процесът на изпълнение на сделката напредва по план и както е договорено.