"Аз никога не губя. Или печеля, или се уча."

Това са думи на покойния Нелсън Мандела. Тази сентенция на бившия президент на ЮАР често пъти е използвана от професионални спортисти, които са опитали неприятния вкус на загубата.

Звучи лесно, но само най-изпечените и железни умове в професионалния спорт могат да се осмелят да потърсят и да намерят положителното в неуспеха.

Не всеки иска да изгледа отново и отново своя загуба и да потърси онези малки детайли, в които се е скрил лукавия. Спомените от изпусната титла или важна победа остават завинаги и не всеки е готов да се връща ежедневно назад във времето, за да пие от горчивата отвара.

Не такъв е случаят с Джейлън Хъртс. 25-годишният куотърбек на Филаделфия Ийгълс от Националната футболна лига на САЩ е сред най-елитните играчи на своята позиция. В брутален спорт като американския футбол, Хъртс се справя повече от чудесно в първите си четири сезона - 32 победи и 12 загуби и 2 успеха и 2 поражения в плейфоите.

През миналия сезон Хъртс и съотборниците му стигнаха до най-важния мач в НФЛ - Супер Боул. За негово и на Филаделфия съжаление, Канзас Сити Чийфс грабна трофея "Винс Ломбарди", докато за "орлите" остана чашата с горчилката.

В онзи мач Хъртс игра като ветеран - подаде за 304 ярда и за един тъчдаун, измина още 70 ярда с топката в ръце и отбеляза още три тъчдауна собственоръчно - рекорд за куотърбек в историята на Супер Боул. В крайна сметка всичко това остана напразно, защото Канзас отбеляза 3 точки повече.

През този сезон Филаделфия отново е сред фаворитите за достигане до големия мач - към момента Филаделфия е лидер в своята дивизия с 9 победи и 1 загуба, а Хъртс също е сред фаворитите за наградата Най-полезен играч на редовния сезон.

Очевидно Хъртс е забравил поражението от Канзас и доминира във всеки един аспект от играта на "подавачите", но каква е тайната на младия тексасец?

В непобеденото интернет пространство се появи изключително интересен кадър от скорошна филмова сесия на Филаделфия. На него се вижда началният екран на телефона на Хъртс, а изборът му на снимка е повече от... мотивиращ! Хъртс е сложил своя снимка от въпросния загубен Супер Боул, а зад него падат хиляди конфети в червено и жълто - цветовете на Канзас.