Нападателят на английския национален отбор Хари Кейн коментира квалификационния мач за Евро 2024 срещу Северна Македония. "Трите лъва" и западната ни съседка завършиха наравно 1:1.

"Знаехме, че ще бъде труден мач срещу приличен отбор, който играе на терен, на който е трудно да играем в нашия стил на игра. Губехме с 0:1 през мача заради спорна дузпа. Беше приятно да съм на терена - винаги се опитвам да помогна на отбора, независимо дали играя 90 или 10 минути. За нас беше важно да изравним резултата - жалко, че не успяхме да вкараме втори гол. Мисля, че беше автогол, почти съм сигурен. Ако някой трябваше да вкара втория гол, това щяхме да сме ние.

В мача с Малта бяхме невнимателни с топката, днес имахме малка грешка при контраатака и спорна дузпа. Играхме с отбор, който се очакваше да победим с 5:0 или 6:0, но те свършиха добра работа, за да елиминират Италия в плейофите за Световното първенство. Можем наистина да се гордеем с начина, по който проведохме квалификационния цикъл", каза Кейн, цитиран от BBC.

Англия зае първо място в Група "C" с 20 точки, Северна Македония е на четвърто място с 8 точки. Италия се класира за Евро 2024 на второ място (14 точки).