Финалистът от турнира на най-добрите 8 тенисисти за годината - Яник Синер се изказа ласкаво за Новак Джокович. Той коментира и, че не съжалява за поражението от сърбина във финала.

"Новак игра страхотно, особено от дъното на корта. Мисля обаче, че в определени моменти не бях достатъчно смел. Освен това се усещах и леко отпаднал физически. Срещу най-добрия играч в света това прави голяма разлика", започна Синер.

"Тенисът е интересен, защото всеки ден е различен. Онзи ден аз спечелих срещу него. Сега, при същите условия, загубих. Тази загуба ми показва, че има още много какво да уча. Мисля, че мачовете с Новак ме правят по-добър играч. След всяка загуба има какво да науча и трябва да работя върху това. През последната година имаше доста позитиви в играта ми, особено през втората ѝ половина. Едно от нещата, които успях да изчистя, е това да не се оплаквам, когато играта ми не върви. Това е от нещата, които правят разликата понякога. Доволен съм и че успях да играя много важни мачове на най-големите кортове в света. Надявам се това да ми помогне през следващия сезон", добави още най-добрият италиански тенисист.