Легендата на Арсенал и френския национален отбор Тиери Анри говори за резултатите на суперзвездата Килиан Мбапе. 24-годишният футболист достигна границата от 300 гола в кариерата си. Той има 46 гола за "петлите" и 254 за Монако и Пари Сен Жермен.

"Това, което прави, озадачава ума. Но той толкова ни свикна с тези изпълнения, че беше невероятно. Освен това той не играе в центъра на атаката, всъщност играе навсякъде. Той не е истински инстинктивен голмайстор, но вкарва голове, прави пасове, може почти всичко.

Проблемът, когато си много силен, е, че хората често се фокусират върху това, което не си направил, къде си се провалил или къде си бил лош. Вярно е, че изискванията ни към него са малко прекалено високи", коментира бившият таран на "артилеристите".

"Казвам това често, но ще го кажа отново: нека бъдем щастливи, че той е французин. Той достигна два пъти до финалите на Световното първенство, като в един от тях отбеляза хеттрик. Той вече има 300 гола, а е само на шестнадесет години", каза накрая шеговито Анри.