Бившият селекционер на българския национален отбор Пламен Марков заяви в предаването "Денят започва" по БНТ, че е убеден, че ръководството на футболния ни съюз ще подаде оставка след протестите миналата седмица.

"Хубаво е, че хората се събудиха и осъзнаха, че нищо добро не очаква българския футбол след толкова години на безвремие. Оказах се прав и нещата стоят в изходно положение, такива каквито бяха преди десетилетия.

Един бъдещ конгрес трябва за избере най-подходящия, който ще бъде полезен за развитието на играта. Има безпрецедентен случай на обединение на агитките на нашите клубове.

Ръководството на БФС трябва да си подаде бързо оставката и да поеме отговорност по отношение на всички проблеми, които има в нашия футбол. Те не направиха нищо съществено свързано с футбола, независимо от високите оценки, които те си дават.

Трябва да се ограничат мандатите на президентите, да не бъдат повече от два. Да се изключат всички клубове фантоми, те са може би около 100 на брой, които нямат никаква дейност освен да участват при гласуване за бъдещ президент на БФС.

Ръководството на Борислав Михайлов няма никакво бъдеще. Дори и да не си подаде оставката, във всеки кръг на първенството ще има изливане на недоволството на феновете към тях", каза Марков.