Министърът на отбраната на Израел Йоав Галант заяви, че подкрепяната от Иран ливанска групировка Хизбула е изстреляла повече от 1000 снаряда срещу Израел от 7 октомври, предава The Times of Israel.

"Иран е коренът на враждебността и агресията срещу държавата Израел. Войната е многофронтова, въпреки факта, че нейната интензивност е концентрирана в Газа“, отбеляза той. "От началото на войната Хизбула е изстреляла повече от 1000 боеприпаса по израелски цели, но самата тя е претърпяла много повече щети. Ние нанасяме удари по ракетни отряди и поразяваме военни съоръжения и цели, Хизбула плаща висока цена всеки ден“.

Коментарите на министъра дойдоха, след като Хизбула независимо от бурното време в неделя, проведе нови ракетни атаки и нападения с дронове срещу северните израелски територии, което накара израелските сили да атакуват целите на терористичната група в Ливан.

Галант заяви още, че на Западния бряг "има много опити за извършване на терористични атаки срещу израелци, които ежедневно се осуетяват от СОИ и Шин Бет".