Италианецът Яник Синер беше много щастлив след класирането си за финал на Финалите на ATP (Най-добрите 8 тенисисти през годината).

Четвъртият в света победи третия - Даниил Медведев от Русия с 2:1 сета в първи полуфинал. С успеха днес Синер се превърна и в първият италианец, достигал битка за трофея.

"Невероятни чувства. Мисля, че е привилегия да имаш такъв натиск. Седмицата преди това събитие се чувствах наистина добре на този корт. Той е доста бърз. Публиката ми дава толкова много енергия. Удоволствие е да играя пред родните фенове и в Италия. Всичко върви по добър начин. Наистина съм щастлив", започна Синер.

"Това е невероятно събитие. Това е и краят на годината. Играчите са малко по-уморени. Но хората просто ме зареждат с положителна енергия. Опитвам се да се свържа добре с тях. Това, че съм на финал, означава много за мен. Утре ще бъде много, много трудно. Но за мен е привилегия да бъда тук. Привилегия е да играя още един финал. Този сезон беше много положителен. Добър сезон с много мачове. Много съм щастлив, че утре мога да изляза на този корт за последен път. Нека видим как ще се развият нещата", добави италианецът. 

Съперник на финала на Синер ще бъде спечелилият мача между световния номер 1 Новак Джокович от Сърбия и втория - Карлос Алкарас от Испания.