Безпилотен летателен апарат (БПЛА) атакува военна база в Северен Ирак, където са разположени американски и международни войски. Това съобщи Sky News Arabia.

Ударът е бил насочен срещу военновъздушната база Ал Харир. Засега няма официални данни за щети и жертви. Все още нито една организация не е поела отговорност за случилото се.

Два дни по-рано шиитските милиции в Ирак стреляха по американска база в западната част на страната. Отбелязва се, че ударът е нанесен в отговор на израелските действия в Ивицата Газа. Преди това базите на Съединените щати в Ирак и Сирия бяха многократно обект на въоръжени атаки.

По-рано заместник-прессекретарят на Пентагона Сабрина Сингх заяви, че от 17 октомври насам американският военен персонал и бази в Близкия изток са били обстрелвани 55 пъти, което е довело до 59 ранени.

Въоръжените сили на САЩ контролират територии в източната и североизточната част на Сирия, в провинциите Дейр ез Зор, Ал Хасака и Ракка, където се намират най-големите петролни и газови находища в Сирия.