Израелските отбранителни сили съобщиха, че близо до болницата "Ал Шифа“ в град Газа са открила тялото на една от заложниците, отвлечени на 7 октомври от бойци на групировката ХАМАС, съобщиха от пресслужбата на военните на еврейската държава.

"Тялото на Йехудит Вайс, която бе отвлечена от терористичната организация ХАМАС, беше извадено от Израелските отбранителни сили от сграда, разположена до болница "Ал Шифа“ в Ивицата Газа, и беше транспортирано до израелска територия. Октрита е военна техника, включително автомати "Калашников“, се казва в съобщението.

По-рано министърът на отбраната на Израел Йоав Галант заяви, че военните на еврейската държава са завършили превземането на западната част на град Газа и са прочистили района от всички оперативни лица и активи на ХАМАС. "Следващата фаза започна“, обяви той.

По думите му Израелските отбранителни сили са открили "значителни находки“ в болницата "Ал Шифа“, докато преминават към "следващата фаза“ на наземната операция. Министърът обаче не разкри допълнителни подробности.