Лионел Меси ще е напълно готов за световните квалификации на Аржентина срещу Уругвай и Бразилия, въпреки липсата на игрова практика в последните седмици, разкри селекционерът на световните шампиони Лионел Скалони.

36-годишният нападател за последно игра на 21 октомври за Интер Маями в редовния сезон на МЛС на САЩ, но отборът му не успя да се класира за плейофите.  

"Меси се чувства чудесно и се справя отлично. Въпреки че е играл само един мач в последните 25 дни, той тренира нормално, здрав е и във форма", заяви специалистът.

Аржентина, който е водач в пресявките за Мондиал 2026 в Южна Америка с 4 победи в 4 мача, приема Уругвай тази нощ, а 5 дни по-късно гостува на Бразилия.

Меси вкара два пъти за успеха с 2:0 над Перу в последната квалификация през октомври. 

Скалони не скри вълнението си от предстоящата среща с Уругвай, който е воден от бившия наставник на Аржентина Марсело Биелса.

"Той е оставил следата си върху всеки, който е работил с него като треньор. За мен ще е огромно уволоствие да се срещнем и да го поздравя", коментира Скалони.    

"Ние като отбор вече показахме на какво сме способни срещу всеки съперник. Готови сме за всяко следващо предизвикателство", добави той.