Европейската футболна централа (УЕФА) отвори частично за зрители стадиона в сръбския град Лесковац за европейската квалификация между Сърбия и България.

Двубоят от група "G“ на квалификациите за Евро 24 е на 19 ноември.

Първоначално Сърбия бе санкционирана да играе следващия си домакински мач при закрити врата без публика след решение на Дисциплинарната комисия на УЕФА на 31 октомври заради инцидентите с публиката на мача с Черна гора от 17 октомври в Белград. Апелативната комисия на УЕФА уважи жалба на Сръбската футболна федерация частично и разреши част от капацитета на съоръжението да бъде отворен за зрители.

Източният, северният и южният сектор на стадиона ще бъдат затворени за неделния мач, вследствие на решението на апелативния орган на УЕФА, който също потвърди и глоба от 50 000 евро за сръбската централа.

Според първоначалното решение, Черна гора също бе глобена с 15 000 евро и получи забрана да продава билети за фенове си за следващото гостуване на Унгария в неделя заради расистко поведение на запалянковците в двубоя срещу Сърбия.

Тимът на Сърбия е втори във временното класиране в групата, като има 13 точки от 7 мача. Лидер с точка повече е Унгария, който има 14 точки от 6 срещи. Трети,  на пет точки след Сърбия, е тима на Черна гора, чийто тим има 8 точки от 6 изиграни двубоя. Българският национален отбор е пети, последен с  2 точки в актива си от 6 изиграни срещи, на четири след четвъртия Литва, който е с 6 точки от 7 мача.

Срещата Сърбия - България на 19 ноември (неделя) ще бъде последната и за двата тима в европейските квалификации.

Преди това България приема Унгария на 16 ноември (четвъртък) на Националния стадион "Васил Левски" от 19:00 часа. Двубоят ще се изиграе без публика.