Руският тенисист Даниил Медведев отговори на въпроса дали е изненадан от победата на германеца Александър Зверев над втората ракета на света Карлос Алкарас на старта на Финалния турнир на ATP.

"Ако ме бяхте попитали преди два-три месеца, щях да се изненадам. Тенисът е много, много труден спорт. Сега чувстваме, че Карлос играе малко по-бавно. Той няма самочувствието, което имаше през цялата година. Това може да се случи на всеки. Това дори се случи с Новак, когато беше по-млад. Въпросът е колко бързо ще се възстанови. Това ще се случи ли на този турнир или следващата година? Като цяло, когато гледах мача им, в началото имах чувството, че Карлос не играе добре. Саша също. Така че изобщо не съм изненадан. Но в крайна сметка играта се оказа страхотна. Но без изненади. Саша също може да играе добре и да сервира добре. Ще бъде интересно да играя с него за 18-ти път“, каза Медведев, цитиран от Tennis 365.

На 13 ноември Медведев в първия си мач на Финалния турнир в Торино победи сънародника си Андрей Рубльов (6:4, 6:2). На 15 ноември третата ракета на света ще играе срещу Зверев. 27-годишният тенисист ще срещне Алкарас на 16-и.