Лидерът в световната ранглиста Новак Джокович коментира загубата си от Яник Синер, с която италианецът спря феноменалната серия от 19 поредни победи във всички турнири на Ноле. 

Снощи сърбинът, който ще завърши годината като номер 1 за исторически 8-и път, допусна първо поражение в среща от група "А" на Финалите на ATP, които се играят в Торино, Италия.

"Мисля, че основната разлика между мен и Яник дойде от начина ни на игра във важните точки. Той искаше повече да ги спечели и показа повече кураж", заяви Джокович на пресконференцията след мача.

"Той заслужаваше да спечели, защото във важните моменти аз не бях достатъчно агресивен. Дадох му възможност да контролира точно тези разигравания. При 5:5 гейма в третия сет при 15:30 имах възможност да посрещам на втори сервис. Влязох в разиграването, но не го контролирах, а той го направи. Трябва да го поздравя, защото той изигра фантастичен мач. Това му казах и на мрежата в края. Мисля, че в най-важните моменти той показа най-добрия си тенис и напълно заслужаваше да спечели", добави още световният номер 1.