Участията на българските отбори в евротурнирите наложиха отлагане на мачове от родното първенство. 

Двубоят Пирин Разлог - Хебър Пазарджик, който трябваше да е на 21 ноември (вторник), се мести заради срещата на "тигрите" от втората по сила европейска надпревара - Купата на CEV с Алурон Вирту Варта (Заверче). Тя ще е на 23 ноември (четвъртък) в Полша.

По тази причина следващият мач на пазарджиклии от елита с Черно море, който бе насрочен за 25 ноември (събота), ще е в неделя (26 ноември). 

Отложен е и двубоят Дея спорт (Бургас) - Левски София, който трябваше да е на 22 ноември (сряда). Бургазлии приемат в зала "Младост" френския Сен Назар ден по-рано в третия по сила евротурнир - Купата на претендентите.

Промяна има и в датата на друг сблъсък - между Нефтохимик 2010 (Бургас) и Марек Юнион-Ивкони. Шампионите ще играят срещу дупничани на 20 ноември (понеделник), в 15:00 часа, вместо на следващия ден (21 ноември).

Възпитаниците на Атанас Петров продължават участието си в Европа. Те ще се състезават за Купата на CEV. Техен съперник ще е турският гранд Аркас (Измир), който ще гостува на 23 ноември (четвъртък).