Сам реших да се тръгна от Манчестър Сити. Това бе точният момент за това. За пет години в клуба спечелих всичко. Това заяви пред спортната библия "Екип“ алжирският национал Рияд Марез.

Футболистът в момента играе за саудитския Ал Ахли.

"Ако имах още две години договор с Манчестър Сити, може би щях да взема друго решение – допълва Марез. – Прецених, че най-вероятно няма да получа нова възможност да премина в Ал Ахли. Това бе точният момент за такъв трансфер. Офертата от Саудитска Арабия бе за договор за четири години. Привлече ме и това, че ставаше дума за нов проект, ново предизвикателство за мен. Заради това и реших да си тръгна от Манчестър Сити. Нямаше кой знае колко специално нещо в това решение“.

Футболистът признава, че у него е останал лек привкус на несвършена работа в Манчестър Сити.

"В Шампионска лига не успях да играя на полуфиналите и финала, въпреки че в предишния сезон бях титуляр и помогнах много на отбора“, каза Марез.

Футболистът направи и оценка на нивото на първенството на Саудитска Арабия.

"Нивото на първенството? Не е никак лошо и става все по-силно. Все още изучават тази Лига. Тук, определено, правят всичко възможно да привличат най-добрите играчи. Качеството непрекъснато расте. Мисля, че това е само началото.

В момента не трябва да се правят сравнения между основните първенства в Европа и Лигата на Саудитска Арабия. Вярвам, че в близко бъдеще шампионатът на Саудитска Арабия може да стане един от шестте или седемте най-силни в света, ако темповете на развитие, които са в момента, продължат така“.