Холгер Руне спечели служебно срещу Стефанос Циципас във втория мач от Зелената група на ATP Финалите в Торино, Италия. Играта бе преустановена при 2:1 гейм за датчанина.

По време на паузата гъркът повика физиотерапевт, а след консултация с него шестият в световната ранглиста се ръкостиска със съперника, разкривайки, че не може да продължи с играта. Проблемът на Циципас е в долната част на гърба.

"Трябваше да взема трудното решение, за да сторя това, което направих. Усетих го във втория гейм на двубоя. Всъщност, го почувствах по време на загрявката, докато изпълнявах сервиса си. Бях много раздразнен и доста болка ме удряше в кръста. Горе-долу знаех по това време, че може да не успея да доиграя мача. Много е злощастно. В две издания на надпреварата тук трябва да се отказвам. Никога преди не ми се е случвало. Много ме боли, защото това е турнирът, който значи най-много за мен, включително Големите Шлемове", призна гъркът на пресконференцията си.

Преди две години Циципас отново се оттегли след първата си среща във Финалите. 

Мястото на шампиона от 2019 година ще заеме първата резерва Хуберт Хуркач. Полякът ще излезе на корта срещу Яник Синер след два дни. Ако Новак Джокович победи Синер довечера, сърбинът ще се класира за полуфиналите.