Актуалните олимпийските шампионки и носителки на седем титли от Големия шлем при женските двойки в тениса Барбора Крейчикова и Катержина Синякова от Чехия повече няма да играят заедно.

Решението за това бе официално потвърдено от Синякова, която уточни, че до това се е стигнало изцяло по нейна инициатива, тъй като има нужда от промяна.

"Разбрахме се да се разделим, но не изключваме възможността да се завърнем като дует в бъдеще. Не се съмнявам, че почивката ще бъде полезна и ще можем да се върнем още по-силни", посочи Синякова.

Крейчикова коментира, че желанието на вече бившата й партньорка е било неочаквано за нея, но е подкрепила  решението на Синякова.

Чешкият дует има 16 турнирни титли, включително седем от Големия шлем, Олимпийските игри в Токио през 2020 година и Финалите на WТА през 2021 година. Те бяха лидерки и в световната ранглиста на двойки.

Синякова и Крейчикова, които тази година станаха шампионки на Откритото първенство на Австралия, в събота загубиха решителния мач на полуфиналите на "Били Джийн Кинг Къп" срещу тима на Канада, който триумфира с титлата в отборната надпревара.