Днес в Торино, Италия, започва последната голяма тенис надпревара за този сезон - Финалният турнир на ATP.

Участие в състезанието ще вземат тенисистите, които заемат първите 8 места в ранглистата: Новак Джокович (Сърбия), Карлос Алкарас (Испания), Даниил Медведев (Русия), Яник Синер (Италия), Андрей Рублов (Русия), Стефанос Цицпас (Гърция), Каспер Рууд (Норвегия) и Александър Зверев (Германия).

Турнирът е разделен на две групи - Зелена и Червена. Световният номер 1 Джокович е в червената група заедно със Синер, Циципас и Руне. Световният номер 2 Алкарас предвожда другата група с Андрей Рубльов, Даниил Медведев и Александър Зверев.

Четирима от осемте състезатели в тазгодишната надпревара на сингъл вече са печелили трофея, а именно Джокович (шест пъти), Зверев (два пъти), Медведев и Циципас (по веднъж). Руне и Алкарас са дебютанти на финалите на ATP, а Джокович защитава титлата от миналата година.

Финалите на АТР се провеждат от 1971 г., като 25 тенисисти са печелили трофея и само 10 са успявали да го спечелят повече от веднъж.

Неделната програма започва в 15:30 часа с мача между Яник Синер и Стефанос Циципас. За 22:00 часа е предвидено началото на мача между Новак Джокович и Холгер Руне.