"Бойци от въоръженото крило на шиитската иранска групировка "Хизбула" ще продължат да участват в битките с Израел в граничните райони в Южен Ливан, за да подкрепят палестинската съпротива в Газа". Това заяви в телевизионно обръщение, излъчено от телевизионния канал Al Jadeed и цитирано от Sky News, нейният политически лидер шейх Хасан Насрула. Той заплаши, че "Хизбула ще продължава да изтрелва половин тонни ракети срещу Израел.

"Започнахме активно да използваме безпилотни летателни апарати в тази война срещу ционисткия враг" е заявил той.-Освен това, голямокалибрени ракети "Буркан", тежащи половин тон, се използват за удари дълбоко в израелска територия.

Според Насрула "ислямската съпротива е информирала израелската страна, че няма да толерира смъртта на цивилни в Южен Ливан по време на обстрел и въздушни нападения". "В отговор ние ще увеличим нашите операции срещу израелски военни позиции и селища" е заявил той.

Лидерът на "Хизбула" е цитирал информация от израелски източници, които признават, че над 350 души са били ранени наскоро в северната част на страната в резултат на атаки на шиитските бойци. "Врагът е много притеснен от това, така че ще засилим фронта на натиска", е заявил той.

Израелските отбранителни сили продължават да водят отбранителни действия на границата с Ливан, те съобщиха, че един от техните танкове е обстрелял отряд с противотанкови управляеми ракети на "Хизбула" в Южен Ливан, подготвяйки се да извърши нападение близо до северното село Араб ал Арамше, пише The Times of Israel

По-рано "въздушна цел", смятана за дрон, е прихваната над кибуц Кабри, съобщават израелските войски.