Днес новоизбраните общински съветници и кметове на община и на кметства от община, положиха клетва пред Областният управител Владимир Димитров на свиканата от него учредителна сесия на Общинския съвет – Разград.

"В продължение на четири години вие ще представлявате местната власт. Хората са гласували за вас, убедени, че вие трябва да ги представлявате. През следващия мандат ще трябва ежедневно с работата си да ги убеждавате, че не са сгрешили в избора си. Хората, които живеят в община Разград заслужават най-доброто“, каза Димитров в обръщението си към тях.

След него Ралица Костова, председател на Общинска избирателна комисия Разград, представи изборните резултати и да връчи удостоверенията на новоизбраните лица.

След полагането на клетвата, по традиция новоизбраният кмет на община Разград Добрин Добрев получи символите на местната власт – ключ на общината и огърлица от Полина Иванова - заместник-кмет, изпълняващ функцията кмет на Община Разград.

До избора на нов председател на Общинския съвет, заседанието ръководи най-възрастният общински съветник Стоян Ненчев.

Две номинации за нов председател бяха направени от общинските съветници – за Галина Георгиева от ПП ГЕРБ и за Митко Ханчев от групата на коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България“. Изборът, който по закон трябва да е с таен вот, се проведе в тъмна стаичка. За председател на Общинския съвет бе избрана Галина Георгиева.

Тя направи обръщение към общинските съветници, в което каза, че освен писаните закони, се надява да се спазват и неписаните човешки закони.

"На първо място в работата ни тук нека са моралът и етиката. Очаквам след четири години да се поздравим с един успешен мандат“, завърши обръщението си Георгиева.