19 екипажа са заявили участие в тазгодишния последен кръг от националния рали спринт шампионат на България - "Пампорово", който ще се проведе на 11 и 12 ноември.

Сред заявените са победителите в последното издание Пламен Стайков и Рафи Кадир (Skoda Fabia R5), както и Антон Титов и Александър Спиров (Skoda Fabia R5). Националните рали шампиони за този сезон Мартин Сурилов и Здравко Здраков няма да участват.

При автомобилите с един двигателен мост са се записали европейската рали шампионка Екатерина Стратиева и навигаторът ѝ Георги Аврамов (Opel Corsa Rally4), Никола Мишев/Петър Сивов (Peugeot 208 Rally4), Петър Йорданов/Любка Йорданова (Renault Clio Rally5) и Данаил Русев/Иван Данков (Suzuki Swift).

Тазгодишното издание на рали спринт "Пампорово" ще приветства и първите си чужденци. От Сърбия се очаква да пристигнат Матия Стоянович/Драгослав Тесанович (Volkswagen Polo) и Ненад Филипович/Татяна Милошевич (Zastava Yugo).

Третото издание на надпреварата включва 5 скоростни етапа с обща дължина от близо 45 километра по живописните пътища на Родопите.

Организаторите са подготвили промени в маршрута, които да го направят още по-интересен и предизвикателен за участващите.

В програмата е включен и нов супер специален етап, който ще се проведе на бул. "България“ в Смолян.