Крилото на Тотнъм Мейнър Соломон бе лишен от профила си в Инстаграм, пише The Athletic. Това е станало по грешка от страна на медийната компания, а не заради негова публикация, която той сподели в подкрепа на Израел.

Акаунтът на израелския национал бе деактивиран във вторник. 24-годишният играч наскоро публикува съдържение, в което изразява подкрепата към сънародниците си във войната с Палестина, но в него няма антипалестинска насоченост.

Това накара Израелската футболна асоциация да пусне колаж, на който устата на Соломон е облепена с тиксо заедно със символа на Инстаграм. "Мета“, компанията, която притежава Инстаграм сподели вчера, че акаунтът е бил спрян по грешка. След това е последвало извинение към клуба.

"Акаунтът на Соломон бе премахнат по грешка и бързо е възстановен. Той не е бил деактивиран заради съдържание, което е споделил“, призна представител на "Мета“.

Футболистът, който в момента е контузен, се върна в родината си миналият уикенд по лични причини. Коляното му бе оперирано миналият месец, а мениджърът Анге Постекоглу разкри, че фланговият нападател ще е извън терена няколко месеца.

Премиър лийг посъветва клубовете през октомври да забранят израелски и палестински знамена на стадионите си. Лигата съобщи, че решението е взето след консултации с органите за безопасност и еврейските общоности в Англия.