Бившият защитник на Арсенал - Бакари Саня защити нападателя Еди Нкетия, който напоследък е обект на сериозни критики от страна на феновете на "артилеристите".

"Трябва да спрем да поставяме под въпрос качеството му. Микел Артета го гледа на тренировки всеки ден и вижда неговите изпълнения и ангажираност. Всеки уикенд има дебат дали той е достатъчно добър. Защо хората просто не могат да го оставят да напредва и да играе без напрежение. Изглежда, че трябва да вкарва всеки мач или хората казват, че не е достатъчно добър.

Той не е в най-добрата ситуация да блесне. Хората ще го обсъждат винаги, но в един момент трябва да го оставим да играе и тогава да решим дали е достатъчно добър. В края на сезона можем да разгледаме неговите голове и представяне и след това да го критикуваме. Ако искате. Но не можете да го критикувате след всеки мач. Същото е и за Кай Хаверц. Той се присъедини към клуб, в който всички са против него, и той чувства натиск. Ако всички го критикуват, как може да се представи? Винаги, когато докосне топката, той усеща натиска. Трябва да подкрепяме играчите, а не да ги критикуваме.

От две или три години водим един и същ дебат за Еди Нкетия и той не го заслужава. Когато Нкетия не вкарва гол, хората го сочат с пръст, но вината не е негова, отборът не винаги играе добре, но той носи вината, защото не е вкарал", споделя Саня.