Ендрик получи първа повиквателна за бразилския национален отбор. 17-годишният нападател на местния Палмейрас бе включен в групата за световните квалификации с Колумбия и Аржентина по-късно този месец.

Бъдещото попълнение на Реал Мадрид ще има възможността да дебютира с екипа на 5-кратните планетарни първенци. Той ще се присъедини към "кралския клуб“ през следващото лято, когато ще навърши пълнолетие.

Стрелецът на Арсенал Габриел Жезус също е в състава на "селесао“, въпреки че пропусна последните 3 мача на лондончани заради контузия. Извън сметките е полузащитникът на Манчестър Юнайтед Каземиро, който ще е в лазарета няколко седмици заради травма в подколянното сухожилие.

Неймар също го няма, тъй като претърпя операция на коляното и ще се завърне на терена след поне 6 месеца.

Бразилия ще гостува срещу Колумбия на 16 ноември в Баранкийя. 5 дни по-късно "кариоките“ ще приемат световните шампиони от Аржентина в Рио де Жанейро на стадион "Маракана“.

Аржентинците са първи в зона "Южна Америка“ с 12 точки след 4 двубоя, а бразилците са трети със 7. 6 състава получават квоти за Мондиал 2026, а седмият в крайното класиране ще мине през бараж.

 

Групата на Бразилия:

Вратари: Алисон, Едерсон, Лукас Пери

Защитници: Емерсон, Ренан Лоди, Карлос Аугусто, Бремер, Габриел Магаляеш, Маркиньос, Нино

Полузащитници: Андре, Бруно Гимараеш, Дъглас Луис, Жоелингтон, Рафаел Вейга

Нападатели: Ендрик, Габриел Жезус, Родриго, Габриел Мартинели, Винисиус Жуниор, Жоао Педро, Паулиньо, Пепе, Рафиня