Бившият директор на Барселона Уилиам Манарели съди клуба за клевета и настоява за обезщетение от 1.8 милиона евро, пише The Athletic. При развитие на делото настоящият президент на каталунците Жоан Лапорта може да бъде призован в съда за показания.

При предишния клубен президент Джосеп Мария Бартомеу, Манарели е надзиравал преустройствения проект "Espai Barca Camp Nou" за 7 години. Той бе уволнен скоро, след като Лапорта пое ръководството от Бартомеу през март 2021-а.

Обвинението твърди, че за да бъдат убедени клубните членове да приемат новия режим, бордът на директорите на Лапорта умишлено е омаловажил предишния план и оклеветил американеца Манарели. На пресконференция преди две години през август, президентът е говорил за нередности в договора между изпълнителите на стария Espai Barca проект, сравнявайки го със случая "Барсагейт“.

Оплакването на бившия директор е прието от Каталунския съд и предстои насрочване на дата за изслушване. На нея Жоан Лапорта и бившият главен изпълнителен директор Феран Ревертер биха могли да бъдат призовани за изслушване.