Националите на България за Купа "Дейвис" Александър Лазаров и Александър Донски отпаднаха в първия кръг от основната схема на двойки на Sofia Оpen с награден фонд 562 815 евро. Надпреварата е от категория ATP 250.

Участващите със специална покана Лазаров и Донски загубиха от италианеца Симоне Болели и двукратния шампион при дуетите в българската столица нидерландецът Матве Миделкооп с 4:6, 4:6 за 64 минути в зала "София".

Българите започнаха добре, но пропуснаха 3 възможности за пробив във втория гейм, веднага след което съперниците им направиха брейк при подаване на Лазаров. При 3:4 представителите на домакините пропиляха още една възможност, за да изравнят, след което Болели и Миделкооп затвориха сета.

В старта на втората част Лазаров отново загуби сервиса си, а впоследствие Лазаров и Донски имаха 5 възможности да върнат пробива - две в петия гейм и още 3 в седмия, но не се възползваха.

38-годишният Болели, бивш № 8 в света на двойки, има общо 11 титли при дуетите в тура, а 40-годишният Мидлекооп е с 14 трофея, включително два от София през 2016 и 2018 година.