"Mного хора са убити при взривове в училище, управлявано от ООН, служещо като подслон за разселени хора в бежанския лагер Джабалия в Газа, предава Sky News

Агенцията на ООН за палестинските бежанци съобщи, че два удара са поразили сградата на училището. Няколко души в палатки в училищния двор, както и жени вътре в сградата, са били убити.

Говорителят Джулиет Тума е съобщила, че въпреки че първоначалните доклади показват, че 20 души са убити, агенцията все още не е успяла да потвърди цифрата. 

Повече от 150 души са ранени при израелските въздушен удар срещу сградата на училището Ал Фахура, разположено в палестинския бежански лагер Джабалия в северната част на ивицата Газа, съобщи по-рано телевизионният канал Al Hadath.

Според палестинското министерство на здравеопазването през последните седмици училището Ал Фахура, се е превърнало в най-голямото убежище за жителите на ивицата, които са били принудени да напуснат домовете си поради израелските сухопътни операции в северната част на палестинския анклав. Според Министерството на здравеопазването в момента на територията на това училище има няколко хиляди разселени.