Чувствам се добре, готов съм за още такива мачове. Засега тялото ми издържа на натоварването. Най-важно е физическото ми състояние, за да мога да играя на това ниво продължително време. Важно е да не получавам физически спадове по време на мачовете. С добрата подготовка се поставям в ситуация да поддържам високо ниво в течение на мачовете. Това коментира след победата си над Хуберт Хуркач българският тенисист Григор Димитров.

Димитров победи полският тенисист с 6:1, 4:6, 6:4 в мач от четвъртфиналите на тенис турнира от сериите "Мастърс“ 1 000 в Париж и е първият полуфиналист в състезанието

“Във втория сет Хуркач започна да вкарва сервисите си – анализира двубоя българският тенисист. - Знам какво да очаквам срещу него и не бях сигурен дали ще направя пробив. Във втория сет опитвах постоянно да предвиждам посоката на сервиса му, но не познавах нито веднъж. Изчаквах шансовете си и трябваше да съм много концентриран. Знаех, че трябва да издебна възможностите да влизам в разигравания“.

Димитров добави, че сега най-важното за него е максимално бързо да успее да се възстанови за следващия си мач.

"Утре ще бъде нов мач срещу напълно различен съперник и ще трябва да се адаптирам – посочи българинът. - Усмихвам се, защото съм доволен, че отново след 2017 достигнах до 40 спечелени победи. Екипът ми също е щастлив".