Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз (БФС) одруса отбора на Етър със солена глоба. Санкцията е за общо 9 300 лв., като е заради лоша организация на двубоя срещу ЦСКА-София и за различни провинения на привържениците, съобщиха от централата.

Към традиционните санкции за бомбички, димки, хвърлени предмети и обидни скандирания, "болярите" отнесоха и глоба от 2 000 лв. за "неспазване изискванията за осъществяване на надеждна охрана на футболната среща".

Това решение най-вероятно е свързано с инцидентите по трибуните след отменения гол за Етър в края на двубоя, завършил 1:0 за ЦСКА-София.

Асистентът в Арда Веселин Минев бе наказан за един мач, а старши треньорът на Левски Николай Костов получи парична глоба. Тези санкции са след отложения мач между Арда и Левски (0:0).

Апелативната комисия на БФС обяви за допустима жалбата на старши треньора на втородивизионния Янтра Велислав Вуцов и насрочи заседание на 7 ноември, на което поиска допълнителни доказателства и покани на изслушване Вуцов, главния съдия и делегата на мача на Янтра срещу дубъла на ЦСКА 1948.

Наставникът на габровци бе наказан от Дисциплинарната комисия да не изпълнява функциите си в 3 мача и да плати глоба 1 500 лв. заради обиди по адрес на съдията Борис Попов при домакинската загуба с 0:1 от втория отбор на ЦСКА 1948.