Националът ни за Купа "Дейвис" Александър Донски достигна полуфиналите на сингъл върху твърди кортове в Монастир, Тунис с награден фонд 15 хиляди долара.

25-годишният българин надделя срещу германския квалификант Макс Визканд с 2:6, 6:4, 6:1 за малко повече от два часа. Сънародникът ни започна колебливо и допусна изоставане от 1:4 гейма, което се оказа решаващо за изхода от първия сет. Той започна с пробив във втората част, след което запази предимството си, за да изравни резултата, а в решаващия трети сет даде само още гейм на съперника си, с което оформи обрата и достигна първия си полуфинал поединично в състезанията на Световната федерация (ITF) от година насам.

С успеха Донски спечели 4 точки за световната ранглиста и 753 долара, а следващият му съперник ще е вторият поставен в схемата поляк Олаф Печковски. Българинът за последно бе на финал във веригата на ITF през миналия март отново в Монастир, когато спечели втората титла в кариерата си. 

Той трябва да изиграе още една среща по-късно днес от надпреварата на двойки. Донски и португалеца Тиаго Перейра, втори в схемата, ще се опитат да стигнат до мача за трофея при тандемите срещу поставените под № 4 аржентинци Томас Пучес и Хуан Баутиста Отеги.