Луис Диас е на разположение за Юрген Клоп преди гостуването на Ливърпул срещу Лутън в неделя от 11-ия кръг на Премиър лийг. Крилото бе извън състава за известно време, след като миналата събота родителите му бяха отвлечени в родината им Колумбия. Впоследствие майката бе спасена, но бащата продължава да се издирва. Сега мениджърът на "червените" разкри, че ако фланговият нападател се чувства добре, ще пътува за мача с Лутън, който е от 18:30 часа след два дни.

"Луис тренираше в последните два дни. Вчера направи сесия, а днес ще е с отбора. Ако се чувства добре, той ще е тук. Вижда се, че когато е с момчетата, е добре, но може да забележите, и че не е спал много. Трябва да преценим как ще е и тогава да решим. Новините от Колумбия ме достигнаха, но всичко, което ни дава малко надежда, е добре. Чакаме някои наистина добри новини. Не знам какво ще правим в неделя. Просто чакаме. Зависи от него дали ще е на разположение. Няма да пришпорвам нищо", призна германският специалист.

По-рано стана ясно, че колумбийски партизани стоят зад похищението на семейство Диас. В момента стотици полицаи и войници издирват баща на Луис.

Лявото крило на мърсисайдци пропусна последните две срещи на отбора заради отвличането. Този сезон 26-годишният състезател игра в 11 двубоя от всички турнири. В тях вкара 3 попадения и направи една асистенция за 764 минути на терена.