Руският тенисист Даниил Медведев коментира поведението си по време мача от втория кръг на турнира от сериите Мастърс в Париж. Световният номер 3 загуби от Григор Димитров.

Медведев остана разочарован от местната публика. По време на втория сет на двубоя руснакът спря мача заради зрителите. След срещата той показа среден пръст на трибуните.

"Заради това, че хвърлям ракетата си, те ме освиркват. Това е добре. Не виждам проблем в това. Отивам да сервирам и не разбирам дали публиката ръкопляска или нещо друго. Но нямаше причина за аплодиране. В същото време съдията говореше, така че Григор още не беше готов. Добре, случва се, но ме освиркват. Не разбирах защо и затова не исках да играя. Реших: "Добре, няма да играя, докато не спрат“.

Но публиката не спря да освирква. Тогава, когато получих предупреждението, си помислих: "Наистина ли искам да бъда дисквалифициран и да приключа мача? Не". Така че отидох да играя. Но всеки разбира, че ни липсва концентрация, когато това се случи. Поради тази причина не всеки обича да играе тук, в Париж. Играх много по-добре в Берси, когато там изобщо нямаше публика“, каза Медведев след срещата.