Футболистът на Ливърпул Луис Диас призова похителите да освободят на баща му незабавно.  

Родителите на звездата са били на бензиностанция в град Баранкас, близо до границата на Колумбия с Венецуела в събота, когато бяха отвлечени от въоръжени мъже на мотоциклети. 

Майката на крилото на "мърсисайдци" Силенис Маруланда беше спасена в рамките на часове от полицията, но издирването на баща му Луис Мануел Диас продължава. 

Футболистът отправи призив чрез публикация в историята си в Instagram във вторник вечерта, докато майка му и други членове на семейството участваха в бдение, призоваващо за освобождаването на роднината им. 

26-годишният публикува изображение, анонсиращо събитието, което гласеше: "Марш за освобождаването на "Мане" Диас. 

Публикацията включваше също подробности за времето и мястото на бдението и още: "Донесете свещта си, за да запалите светлината на надеждата – ОСВОБОДЕТЕ ГО СЕГА!", обърна се играчът публично към похитителите. 

Полицейски въздушни и сухопътни патрули претърсват гора в Северна Колумбия на фона на все по-нарастващите опасения, че бащата на Диас може да е бил прекаран нелегално през границата във Венецуела. 

Колумбийските специални сили също са участвали в огледа на района, който обхваща и планинска верига. Полицията предложи награда от 48 000 долара за информация, която би довела до спасяването на Диас старши. От полицията вярват, че са идентифицирали двама заподозрени за отвличането, съобщи The Guardian. 

Престъпниците в Колумбия отдавна отвличат цивилни лица за откуп, за да финансират своите операции, но случаите са се увеличили през последните години. Ескалацията идва въпреки усилията на правителството да постигне прекратяване на огъня с бунтовнически групи, припомня Sky News. Засега нито една групировка не е поела отговорност за отвличането. 

Луис Диас е смятан за един от най-талантливите играчи в Колумбия и се присъедини към Ливърпул от Порто миналата година в сделка, за която се твърди, че е на стойност около 50 милиона паунда. Хиляди фенове, футболни управници и мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп са сред онези, които изпратиха съобщения в подкрепа на играча.