Ето какви са резултатите в област Перник след първи тур на местните избори. Данните са при 91,05% обработени протоколи. 

В община Перник категоричен победител е Станислав Владимиров. В общинския съвет първо е "Движение за просперитет на Перник", втори са ГЕРБ, трети "Бъдеще за родината", четвърти ВМРО-Българско национално движение, пети ОБТ "Български лейбъристи". 

В община Брезник новият кмет ще бъде Васил Узунов. Той получава 60,91% от подкрепата на жителите. В общинския съвет първи са "Българска социалдемократическа партия", след тях ГЕРБ, трети са коалиция "Алтернатива за гражданите", четвърти БСП и пети "Земеделски народен съюз". 

В община Земен ще има балотаж. В спора за кметското място там ще влязат Радостин Райчев с 42,94% от "Възраждане" и Михаил Златанов с 39,49% от ГЕРБ-СДС. В общинския съвет първи са "Възраждане", втори са ГЕРБ-СДС, трети - БСП, четвърти - ИТН, пети са "Зелените". 

В община Ковачевци кметът ще бъде Васил Станимиров от БСП, който получава 59,33%. В общинския съвет първи са БСП, втори "Левицата!", трети са ГЕРБ.

В община Радомир ще има балотаж. Той ще бъде между Кирил Стоев от местната коалиция ПП-ДБ /БЗНС, ВМРО-БНД/ с 31,56% и Пламен Алексиев от ГЕРБ-СДС с 30,34%. В общинския съвет първи са ГЕРБ-СДС, местната коалиция " ПП-ДБ /БЗНС, ВМРО-БНД/, "Земеделски съюз Ал. Стамболийски", "Бъдеще за родината", "Възраждане". 

В община Трън за кмет е избрана Цветислава Цветкова от ГЕРБ с 54,44%. В общинския съвет първи са ГЕРБ, втори ИТН, трети са БСП.