Жителите на Стралджа избраха своя кмет и за трети път гласуваха доверие на Атанас Киров и неговия екип. Киров печели убедително с 63,27% от гласовете, а протоколите са обработени на 100%, предаде репортер на "Фокус".

След Киров остават Йордан Йорданов от "БСП за България" с 27,48%. Трети е Тодор Тодоров, който беше издигнат от "Български възход" и получи гласовете на 5.73 на сто от избирателите.

Общинският съвет също ще бъде доминиран от Местната коалиция България на регионите (България на регионите, ГЕРБ, ВМРО, ЛЕВИЦАТА!) като за формацията са гласували 59,72% от отишлите до изборните помещения. След тях са БСП за България с 25.98 на сто.

Ето какво написа и след окончателното обявяване на резултатите досегашният заместник-кмет на града Гроздан Иванов:

Победихме! Отново! Победихме с процентен резултат невиждан в новата история на община Стралджа - 63,27%. Повярвахте на пълководеца Атанас Киров, който със силна тяга дърпа Община Стралджа все по-напред и по-напред.

Повярвахте на Александър Станчев, на когото възлагаме огромни надежди за бъдещето на общината.

Повярвахте на Роска Стойкова, която доказа, че за нея няма невъзможни неща в администрацията.

Повярвахте на опита и честността на Иван Митев.

Повярвахте в мен. Повярвахте в кандидатите ни за общински съветници. Повярвахте в нашите кметове по населени места. Повярвахте в хората от общинската администрация, без които сме нула.

Благодарности на всички, които дадоха гласа си за нас!

Зная, че искате да видите написано нещо и за нашите опоненти.

Снощи на площада няколко човека ми казаха "Нямаме търпение да четем какво ще напишеш утре".

Искате да прочетете за хората, които до скоро бяха с нас, но бяха уличени в злоупотреби и премахнати от нас. За хората, които се помислиха за наследници на кралската династия Бурбони и мислиха, че всичко им се полага по наследство. За хората, които се пишеха мои приятели, но не спираха да сипят лъжи, че съм станал имотен крал и имам не знам колко си апартамента и имота.

Искате да прочетете за хората, които правиха завери в ловните дружинки, само и само да се докопат до постове. Искате да прочетете за хората, които ни се кълняха във вярност и любов, но след това бързаха да допълзят до опонентите ни и да говорят същото и си мислиха, че ние не знаем.

Искате да прочетете за хората, които уж бяха опоненти, но явно се съюзяваха срещу нас. Искате да прочетете за хората, на които помагахме много, помагахме на жените им, помагахме да децата им, но въпреки това излизаха на предизборни събрания и лъжеха колко сме били лоши, как има диктатура в общинския съвет, какъв страх витаел в общината и колко сме некомпетентни.

Искате да прочетете за депутата, който ни обиди и каза, че сме "клика".

Не, няма да напиша нищо за тях. Просто ще си пусна филма "Вчера" и ще се наслаждавам на една фраза на учителя Баръмов, изигран от великия Никола Рударов, който казваше нещо за един кон и един боб. А след сцената от филма, ще започна работа. Защото има да направим още много за Община Стралджа.