Край на изборния ден в Пазарджик. Гласуването във всички 152 секции в областния град приключи, съобщиха официално от Общинската избирателна комисия. 

Общо 12 кандидати се хвърлиха в битката за кметския стол, сред които и настоящия кмет Тодор Попов. За тях вота си дадоха 38 420 души. 

Изборният ден премина спокойно, едва с три сигнала за изборни нарушения към ОИК, които бяха оставени без уважение. 

В течение на изборния ден стана ясно, че за първи път в Община Пазарджик нямаше екзитпол, което анализатори коментираха, че прави резултатите трудни за прогнозиране.

Изборният процес във всички избирателни секции на територията на област приключи, съобщиха и от ОД МВР - Пазарджик. Няма данни за възникнали тежки престъпления, нарушаване на обществения ред или сериозни инциденти.

Създадена е необходимата организация за охрана при транспортирането на изборните материали от секционните избирателни комисии до 12-те общински избирателни комисии в цялата област.

За времето от 24 октомври до днес звената "Български документи за самоличност" в областта са издали общо 86 удостоверения за гласуване, като само вчера и днес те са 49.