29.47% или 28 524 са гласували в Пазарджишко към 16:00 ч, докладва ОИК от общо 96808 гласоподаватели по избирателни списъци. 

Три жалби са постъпили в Общинската избирателна комисия в Пазарджик, показват данните от официалния сайт на институцията към 16:30 ч. 

Жалбата е от кандидат за общински съветник за това, че служител събира лични карти на живеещите в дом за възрастни хора в село Главиница и влиза заедно с тях да гласува зад паравана. При извършената проверка от членове на ОИК, нарушения не са констатирани, жалбата е оставена без уважение.   

Вторият сигнал отново е подаден от кандидат за местния парламент и той гласи, че в гр.Пазарджик се раздават храни в брандирани чантички с фирмата на един от кандидатите за кмет на община Пазарджик. Приложен е снимков материал. ОИК-Пазарджик, след извършена проверка установи, че чантичките, с които се раздават храни на членовете на въпросния СИК действително в брандирани торбички, но те не представляват предизборен материал по смисъла на чл.183 от ИК, нямат информация за подкрепа на конкретен кандидат, съответно не може да се установи нарушение на разпоредбите на Изборния кодекс. И тази жалба е оставена без уважение.

В третия сигнал, отново от кандидат за общински съветник е описано, че членове на СИК късат предварително бюлетини от кочана и ги маркират с печат, макар, че няма гласоподавател в секцията. Приложен е видео-материал. ОИК-Пазарджик предприе необходимите действия, казват от Общинската избирателна комисия и извърши проверка по телефон от председателя на ОИК Пазарджик Антони Върбев с председателя на въпросната секционна избирателна комисии. При разговорите бе констатирано, че членове на същата СИК не извършват твърдените в жалбата нарушения. На следващо място от приложения видео-материал не се установяват твърдените нарушения, тъй като към момента на късане на бюлетините и маркирането им с печата на СИК има гласоподавател, който чака да получи бюлетини за гласуване. Предвид гореизложеното ОИК Пазарджик  остави и тази жалба без уважение. 

От полицията съобщиха за "Фокус", че изборният ден протича спокойно, има сигнали за нарушения като кой е агитирал неправомерно, поставени плакати на по-малко от 50 метра от избирателната секция, скъсани други и т.н., но нито един фрапантен. 

При всеки един сигнал, който постъпи в ОД МВР-Пазарджик и в който има сигнал за нарушение, се информира ОИК-Пазарджик.  Когато има данни престъпление, се докладва и на прокуратурата.