Сигнал за напрежение пред избирателната секция във великотърновското село Водолей разследват от Областна дирекция на МВР – Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. Обаждането е подадено на тел. 112, а на място е отишъл лично ст. комисар Димитър Машов, директор на полицията,

Напрежението е породено от това, че местните не желаят да допускат хора, които не познават да упражнят правото си на вот. Става въпрос за жители, направили си адресна регистрация във Водолей в последната една година. Месните обясняват, че това не са хора от селото и те са регистрирани в изоставени къщи, които са непригодни за живеене.

И в този час пред секционната избирателна комисия има много хора, които вече са упражнили правото си на вот, но стоят на място с идеята да не допускат непознати за тях да гласуват.

Председателят на комисията обясни, че нарушение на изборния процес няма, тъй като всички, които вече са гласували са част от избирателните списъци и го правят напълно законно.

Новорегистрираните в последната година в село Водолей наброяват 60 души. Половината от тях вече са упражнили правото си на вот към този час.

"Фокус" припомня, че в средата на седмицата Водолей беше едно от селата в областта, в които имаше акция за купен вот. Официална информация за констатирани нарушение поне към този час няма.