Гласувах за нормалността, заяви един от кандидатите за кмет на Велико Търново Йордан Терзийски, предаде кореспондент на "Фокус“. Той упражни правото си на вот в старата столица преди минути.

"Гласувах за нормалността! Гласувах за почтеността! Гласувах за бъдещето на Велико Търново! Гласувайте и вие!“, призова Терзийски.

Той допълни и, че едно от първите неща, които ще направи, ако бъде избран за кмет, ще е да проведе отново срещи с гражданите във всички квартали на Велико Търново, както и с хората от останалите населени места от общината.

Той коментира и решението на ЦИК гласуването в цялата страна да се случва само и единствено с хартиени бюлетини.

"Местните избори са терена, на който се правят най-големите опити за манипулации. Цифрите в историята го доказват. Не е случаен факта, че именно ден преди местния вот, ЦИК бяха активирани да изпълнят политическа поръчка. ЦИК е всичко друго, но не и независим орган. Местната власт е основата, на която се крепи управленския модел в национален мащаб

Затова и общините ни са в това състояние- феодални владения, управлявани в условията на зависимости и обвързаности. Само масово гласуване може да спаси демократичния изборен процес. Само масово гласуване може да даде шанс общините ни да се спасят от порочните модели на управление. Само масово гласуване може да даде знак към самозабравилите се политици-олигарси, които дърпат конците на куклите в местната власт“, посочи още Йордан Терзийски.