Вратарят на Байерн Мюнхен Мануел Нойер ще се завърне между рамките на вратата, обяви наставникът на баварците Томас Тухел в днешната си пресконференция. Германецът бе със счупен крак от декември, но вече е напълно възстановен. За последно стражът бе в игра на първи декември, когато Германия победи с 4:2 Коста Рика в груповата фаза на Мондиал 2022.

"Ако всичко е наред в тренировката, тогава ще играе утре. Той няма търпение, както и ние. Уверен съм, че и много други хора също са развълнувани. Специална ситуация е. Усещам вълнението му и качеството му е ясно. Има много опит. Наслаждава се и може да е горд от себе си. Искам да се зарадва на този момент, защото ще е добър източник на сила за него. Надяваме се, че ще може да се върне във форма бързо и всичко ще е наред", призна старши треньорът на шампионите.

Байерн е трети във временното класиране с 20 точки, на две от върха, където е Байер Левекузен. Утре в 16:30 часа мюнхенци ще приемат новака Дармщадт в 9-ия кръг на Бундеслигата. Гостите са 12-и със 7 точки.