Ливърпул се извини на еврейски привърженик, който се оплака на клуба, след като банер бе премахнат от трибуната "Коп“ на стадион "Анфийлд“ преди градското дерби срещу Евертън миналата събота, пише The Athletic. Транспарантът изобразяваше трима израелски граждани, които загинаха на 7 октомври след терористичната атака от групировката "Хамас“ на израелска теротория.

Банерът е показвал лицата на ливърпулски фенове с надпис: "В памет на падналите израелски "червени“. На него не е присъствало израелското знаме.

Междувременно, няколко палестински флага се появиха на стадиона, докато друг с думите: "За Бога, спасете Газа“, бе разгърнат преди началото на двубоя. Първоначално те не бяха видими по време на мача, завършил 2:0 за "червените“.

Премиър лийг вече посъветва клубовете миналата седмица да забранят израелски и палестински знамена по стадионите. Прилагането на мерките е оставено в ръцете на органите за безопасност по съоръженията.

The Athletic разбра, че Ливърпул е бил насърчен от местните власти преди дербито с Евертън да не допуска политически банери.

Имейл до жалбоподателя гласи, че искането транспарантът в памет на загиналите израелци да не бъде показван е тежко за някои фенове и клубът се извинява, че това разтройва привържениците.