Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен ще е придружаван от бодигард по време на целия уикенд за Гран При на Мексико тази седмица.

Заради очакваното напрежение между него и привържениците в страната, от Ред Бул са решили да подсигурят допълнително сигурността на звездата си, въпреки че самият нидерландец е споделил, че се чувства спокоен.

Очакванията за високото напрежение идват заради отношенията между Верстапен и съотборника му Серхио Перес през последните месеци и фаворизирането на 3-кратния световен шампион вътре в екипа. Това не се харесва на мексиканците, които бяха в огромно количество и в Гран При на САЩ миналата седмица, където освиркваха Верстапен по време на церемонията по награждаване.

Перес също призова почитателите му да са възпитани този уикенд, разкривайки, че извън пистата отношенията му с Верстапен се добри, въпреки написаното в медиите.

"Мисля, че е важно да изпратим това съобщение, защото медиите обичате да създавате тези съревнования извън пистата. Ние се разбираме и даваме добър пример на младото поколение. Трябва да се фокусираме само върху спортната страна", подчерта Серхио.

"Каквото и да се случва на пистата, трябва да си остава на нея. Това е най-доброто съобщение, което ние като държава можем да изпратим до останалата част от света. Няма нищо друго, което да се случва. Най-важното е каквото и да става да си остане на пистата", допълни Перес пред медиите.