Претендентът за световната титла в MotoGP Хорхе Мартин записа най-доброто време в първата свободна тренировка преди надпреварата за Гран При на Тайланд.

В първите 45 минути за подготовка на "Бурирам“ пилотът на Прамак Дукати стигна до 1:30.520. Той стори това с нови средно твърди гуми, с които направи квалификационна симулация в края на тренировката. Успоредно с това водачът в общото подреждане Франческо Баная изкара цялата сесия с един комплект гуми - мека предна/твърда задна и изостана с 0.987 секунди от лидера, заемайки десетата позиция.

Втори и трети в края на първата подготвителна сесия в Тайланд се класираха Маверик Винялес и Пол Еспаргаро, които бяха със съответно 0.238 и 0.492 по-бавни от Мартин. Двамата също заложиха на нови гуми в края, като Винялес използва комбинация от средно твърда предна и твърда задна, а Еспаргаро бе с две твърди. 

Втората тренировка преди Гран При на Тайланд, 17-ти кръг за сезон 2023 в MotoGP, е предвидена за 11:00 часа наше време днес. Резултати от нея ще определят и кои ще са десетимата, които ще се класират директно за втората фаза на утрешната квалификация на пистата "Бурирам“.