Кандидатът за кмет на община Асеновград Петко Чирпанлиев заедно с кандидатите за общински съветници от коалиция “БСП за България" Екатерина Гешева и Александра Бакларева се срещнаха днес  с жители от квартал “Изток".

Хората там споделиха, че се чувстват пренебрегнати и направо отделени от града, тъй като за 4 години в квартала им не е направено нищо. Сами се борят с неволите си, като пускат непрестанно подписки и жалби до общинска администрация, но без резултат. Покъртителни междублокови пространства, занемарени детски площадки, изоставени гаражни клетки, нито една асфалтирана улица, нито една обособена зона за отдих или детска игра.

Бездействието на общината ни убива, това трябва да спре, коментират хората.

"Изумен съм от безхаберието на ръководството на община Асеновград към кварталите ни, те са част от града, там е домът на нашето бъдеще-децата, кметът трябва да се грижи за всички квартали и населени места, ще се постарая да имам ежемесечни срещи с жителите на кварталите, за да могат лично да споделят проблемите си." - отговори Петко Чирпанлиев на коментарите на жителите от квартала.