Алехандро Гарначо рискува наказание от Футболната асоциация заради публикация в социалните мрежи спрямо съотборника си в Манчестър Юнайтед Андре Онана, пише The Athletic.

19-годишното крило пусна тържествен пост в Туитър след успеха с 1:0 над Копенхаген в Шампионска лига, където стражът спаси наказателен удар в продължението на втората част. В него аржентинецът е включил две емоджита с горила, допълващи снимка на камерунеца и съотборниците му, които празнуват. Впоследствие публикацията бе изтрита.

Онана защити фланговия нападател, казвайки: "Хората не може да си избират от какво трябва да се обиждам. Гарначо имаше предвид мощ и сила. Това не бива да продължава по-нататък."

ФА е наясно с поста и разглежда ситуацията.

Има случаи, в които ръководният орган на английския футбол е наказвал играчи за подобни действия. През 2020-а Единсон Кавани изтърпя санкция от 3 мача и бе глобен със 100 хиляди паунда, след като използва нецензурирана дума в Инстаграм, която в превод от испански значи: "Благодаря ти, малко черно момче“. Вследствие тогавашният нападател на Юнайтед изтри коментара и се извини, но наказанието му остана в сила.

Година по-рано Бернардо Силва от Манчестър Сити заплати 50 хиляди паунда и не игра една среща заради сравнение на снимка между съотборника му Бенжамин Менди като дете с талисман на испанския шоколадов бранд Конгитос.