Джейдън Санчо няма намерение да отстъпва в задочния си спор с мениджъра на Манчестър Юнайтед Ерик Тен Хаг, пише The Athletic. Ситуацията поражда все повече дискусии в клуба за негова продажба през януарския трансферен прозорец. Въпреки това е имало момент, в който отношенията между двамата са могли да бъдат затоплени. На 11 септември по време на паузата за националните отбори, нидерландецът е показвал видеа на крилото, в които му е обяснил защо продукцията от англичанина не е достатъчна. Кадрите са били от последната тренировка преди поражението от Арсенал с 1:3 на трети септември в Премиър лийг. Тогава Санчо остана извън групата, Тен Хаг изтъкна, че играчът не е тренирал на нужното ниво, а фланговият футболист му отвърна в социалните мрежи, че е изкупителна жертва. Оттогава насетне бившият състезател на Борусия Дортмунд не е попадал в групата за двубой на "червените дяволи".

Директният отговор на крилото в публичното пространство бе възприето от Юнайтед, че той нарича специалиста лъжец. Единственото решение се очакваше да е извинение от англичанина, което обаче не последва. В понеделника след сесията с видеата и в следващите 72 часа е имало разговори как точно подопечният може да постигне изкупление.

Тен Хаг е желал извинение лице в лице, за да върне в отбора Санчо. Състезателят е намесил адвокатите си, което е довело до задънена улица. Не е имало изискване от "червените дяволи" Джейдън да поднася извинение пред съотборниците си или на самите тях.

На 14 септември клубът оповести, че футболистът ще тренира отделно от всички.

Оттогава насетне 23-годишният лондончанин води занимания сам или с момчетата от академията. Старши треньорът на състава до 21 години Марк Демпси води тренировките на крилото от време на време.

Санчо не е допускан в съоръженията, които се ползват от първия отбор. Той паркира колата си близо до сградите на академията. Докато се преоблича по екип, трябва да се заключва в съблекалнята на школата според съответните директиви, за да не общува с младежите.

На него му е забранено да се храни в столовата на старшите си съотборници. Храната му се доставя в кутия през пешеходна пътека.

С тези, с които комуникира от академията, е създал добри впечатления. В седмицата, когато Юнайтед игра с Байерн, Санчо е наблюдавал срещата на отбора до 18 години срещу Нотингам Форест. След нея е останал и е отговарял на въпроси от тийнейджъри. Момчетата, които са били с него на игрището, споделят, че е учтив.

Тези, които разбират Санчо, вярват, че той е решителен в позицията си спрямо извинението. Според него, други се представят под очакваното в тренировките, но играят.

Освен това има някои служители в Манчестър Юнайтед, които вярват, че спрямо футболиста можеше да се подходи различно. Той отговаря на по-топло менажиране и се смята, че индивидуално придумване и окуражаване е можело да го задържи в отбора.

Според хората в йерархията на "червените дяволи", Тен Хаг е опитал всичко, за да уволни Санчо. Те напомнят, че миналият сезон играчът бе пратен на 3-месечен лагер в Нидерландия, където тренира индивидуално.

Крилото бе наясно защо е извън групата за двубоя с Арсенал. Факундо Пелистри, Ханибал Мейбри и Даниел Гор са сторили това, което се иска от тях на тренировка. Мениджърът е бил наясно, че ще има въпроси към него за липсата на състезателя. 

Тези, които познават нидерландския спец са наясно, че той изисква много. Тен Хаг вярва, че подходът е задължителен при положение, че Юнайтед трябва да е на върха. Ако някои не се представят на нужното равнище, той ще им двата втора или трета възможност, но в един момент ще тегли чертата, както се случи с Кристиано Роналдо.

Треньорът вярва, че топката е у Санчо в момента. Той трябва да се извини лично и да приеме, че клубът ще пусне публично разкаянието му. В противен случай фланговият нападател няма да се върне. Наставникът е твърд да установи авторитета си в клуб, който е изпитал проблеми с дисциплината. 

Футболният директор Джон Мърто опита да е посредник, тласкайки Санчо към извинение. Съотборниците му също го окуражаваха към същото, за да рестартира кариерата си. Други вярват, че Тен Хаг е бил твърде строг с него да го критикува публично пред медиите.

Асоциацията на професионалните футболисти проведе разговори с 20-кратните първенци на Англия и предложиха помощта си на Санчо. 

Саудитските клубове са наясно със ситуацията, но засега не са готови да извадят цената от 65 милиона паунда, която Юнайтед е поставил. 

Бившият му отбор Борусия Дортмунд е изключен като вариант заради високата заплата, която сега Джейдън получава на "Олд Трафорд".

Всяка сделка ще изисква одобрението на играча, което изглежда лесно на думи, но трудно за изпълнение.