Въпреки че вече се превърна в най-успешния скиор за всички времена, постигайки 88 победи за Световната купа през март, Микаела Шифрин разкри, че няма да отпуска газта преди старта на новия сезон този уикенд.

28-годишната американка няма какво да доказва, но вярва, че още може да е бърза и планира да участва в повечето скоростни дисциплини - спускане и супер гигантски слалом.

"Няма вече нищо в списъка ми, ако трябва да бъда честна, но искам да продължавам да карам ски. Желая да видя колко далеч мога да стигна в спорта. Колко бърза мога да бъда? Усещам, че съм още по-бърза", каза тя пред "Ройтерс".

Шифрин подобри 34-годишния рекорд на шведската легенда в ските Ингемар Стенмарк.

"Миналият сезон бе забележителен и искам още от същото", призна състезателката.

През новия сезон няма Олимпийски игри или Световно първенство.

"За мен е възможност да пробвам повече скоростни състезания. Няма да го правя, ако чувствам, че не съм подготвена, но по време на тренировките бях добре и ще бъде вълнуващо", добави шампионката.

Шифрин засега е успявала да избегне сериозни контузии по време на кариерата си.

"Забелязвам, че много състезатели се контузват напоследък, защото намаляват темпото. Една от целите ми през сезона е да не го правя", сигурна е Микаела.

Американката чака с нетърпение и Зимните олимпийски игри през 2026 в Милано, и Кортина, като двукратната олимпийска шампионка се радва, че профилът на пистите ще е по-алпийски в сравнение с тези в Пьончан през 2018 и в Пекин през 2022.

Въпреки че не спечели медал на последните Игри, Шифрин смята, че е научила важни житейски уроци.

"Животът ми е чудесен и без друг олимпийски медал. Щастлива съм да кажа това, защото за много атлети това е финалната крачка в кариерата им", казва тя.

"Вижте Джокович, това е единствената титла, която още не е спечелил. И аз съм щастливка да съм окей с това. Имам много медали. Но все още съм гладна, това е сигурно", завърши Шифрин.